Löysän leukalinjan liftaaminen cog-langoilla

Kerroin edellisessä blogitekstissäni Teille ”heltan”, eli leuan alle kertyneen rasvan hoidosta. Totesin omakohtaisen kokeilun tuloksena jäädytyshoidon (krypolyysihoidon) olevan tehokas tähän. (kts. edellinen blogiteksti ja kuvat)
Mutta mitäs tehdään ”hamsteripusseille”, jotka johtuvat kasvojen ja leukalinjan veltostumisesta? Tässäpä erittäin hyvä vaihtoehto kirurgiselle hoidolle: COG-LANGAT.

Iän myötä kasvojen kaunis ovaali muoto katoaa. Tämä johtuu lihasten veltostumisesta, ihon kimmoisuuden vähentymisestä ja painovoimasta. Jo 30 vuoden jälkeen leukalinja alkaa pehmetä ja 40 vuoden jälkeen hamsteripussit alkavat vaivata useita naisia ja miehiä.
Cog-lankoja käytetään useimmiten alakasvojen liftaamiseen ja ns. hamsteripussien kohottamiseen. Usein tällaisesta lankahoidosta voidaan käyttää nimitystä soft-lifting.
3D Cog -lankojen (väkäslankojen) avulla voidaan hoitaa veltostunutta ihoa tehokkaammin kuin muilla mesolangoilla. Cog -langat ovat täynnä pieniä väkäsiä, jotka kiinnittyvät kudoksiin ja muodostavat ihon alle kohottavan tukirakenteen. Piirteet kohoavat ja ovaali napakoituu. Cog Langat ovat arvokkaampia kuin suorat monolangat. Toimenpide vaatii myös tekijältään todella paljon enemmän tietotaitoa kuin perinteiset mesolankahoidot.
Toimenpiteessä käytetään 2-4 lankaa/puoli. Hoidossa ihoon asetetaan steriilejä väkäslankoja, jotka ovat valmistettu polydioksanonista. Polydioksanoni on erittäin turvallinen materiaali, ja sitä käytetään mm. kirurgisissa toimenpiteissä haavojen sulkemiseen.
Polydioksanonista valmistetut mesolangat ovat bioabsorboituvaa materiaalia, eli ne hajoavat ihossa itsestään muutamassa kuukaudessa. Väkäslangat viedään ihon alle niille suunniteltujen tylpän kanyylin avulla. Väkäslanka jää ihon alle ja kanyyli otetaan pois. Toimenpiteessä käytetään paikallispuudutetta. Toimenpide itsessään on nopea.
Lankojen hajoamisen jälkeen ihon napakoituminen jatkuu edelleen lankojen tilalle syntyvän kollageenin avulla. Hoidon tulos kestää 1.5-2 vuotta. Tulos on nähtävissä heti toimenpiteen jälkeen, joskin hoidettu alue on turvonnut muutaman päivän, joskus jopa pari viikkoa.

-Saara-

Alla kuvissa muutamia asiakkaitani, joille on tehty pehmeää liftausta lankojen avulla. Näissä kuvissa lankoja käytetty vain 1-2 per puoli.