Ihana, kamala heltta (miten siitä pääsee eroon???)

Muistatteko 90-luvulla televisiossa pyörineen lakitoimistosarjan nimeltä Ally McBeal?
Sarjassa lakimies Richard Fishin fetissi oli alaleuan alle muodostuva ”heltta”. Häntä kiinnosti nimenomaan vanhemmat naiset tämän ominaisuuden vuoksi. Hän sanoi: ”There’s nothing more arousing for me, the way it just gently hangs there”

Harmi kyllä, Fishin sanoma ei kyennyt brandäämään helttaa uudeksi hottistrendiksi. Ylipitkät kainalokarvatkin olivat kuumempi suuntaus.
Enkä kyllä ole törmännyt noihin Richardin kaltaisiin miehiinkään, jotka ihastelisivat röllykkääni leuan alla sanoen: ”tuo sun heltta on vaan niin superseksikäs”. No, lukuunottamatta aviomiestäni, mutta häntä ei lasketa. Hänen mielestään kaikki minussa on ihanaa ja seksikästä. Tai ainakin hän sanoo niin. Viisas mies, sillä näin liitto pysyy sopusana ja viriilinä.

Kun ikää alkaa olla 40 ja rapeat, alkaa leuan alue löystyä. Toki tässä täytyy muistaa yksilöllisyys.
Ensimmäisenä heltan olemassaolon huomaa valokuvista, jotka on otettu sivusuunnasta. Ja varsinkin se näkyy niissä kuvissa, joissa ei ole tiennyt tulleensa kuvatuksi. Leuan alla näkyy pieni, täyteläinen poimu. Se jää helposti huomaamatta muuten, sillä poimu katoaa, kun peiliin katsoessa leukaa nostaa automaattisesti. Mutta siellä se on: merkki siitä, että vuodet alkavat näkyä myös kasvojen alaosassa. Rasvaa on alkanut kertyä ja iho veltostua. Usealle naiselle tämä on esteettinen probleema, joka saattaa vaikuttaa myös itsetuntoon. Kaksoisleuan ilmaantumiseen vaikuttaa toki moni muukin tekijä kuin ikääntyminen: mm. perinnölliset syyt, huono ryhti, painon nousu/lasku, lihasten veltostuminen.

Onneksi hoitoja on, mikäli kaksoisleuka alkaa ylitsepääsemättömästi ahdistamaan. Ensimmäisinä tulevat tietenkin pintaihosta huolehtiminen erilaisilla seerumeilla ja voiteilla sekä kaulan ja kasvojen lihasjumppa. Jumppaahan suositellaan näin ikääntyvälle myös sellaisiin lihasryhmiin, jotka jäävät tekemättä kuntosalilla tai ryhmäliikunnassa.
Näihin jumppiin löytyy aikaa, kun sisällyttää ne arkitoimintoihin, kuten autoiluun. Kasvojumppa onnistuu loistavasti moottoritiellä, jossa vastaantulevien vauhti on sitä luokkaa, ettei kukaan ehdi ihmetellä rouvan irvistelyjä ja suun venytyksiä. Erittäin mukava alakasvojen treeni on ”vokaalit isoilla suunliikkeillä”. Tätä ei tarvitse tehdä ääneen, mutta se on kivempaa niin. Liikennevaloissa tehdään sitten naama peruslukemilla lantionpohjalihaksia.

On myös muita hoitoja helttaongelmaan. Radikaaleimmasta päästä ovat tietenkin kirurgiset toimenpiteet: rasvaimut ja leikkaukset. Kaksoisleukaan voidaan myös injektoida lääkeainetta, joka tuhoaa rasvasoluja.
Sitten löytyy hoitoja, jossa tuhotaan rasvasolut ihon pinnalta käsin. Rasvasoluja voi tuhota kuumentamalla, jäädyttämällä, ultraäänellä… onhan näitä.

Pääsin itse kokeilemaan yhtä näistä hoidoista. Ihana Muru Karvonen Venus Aesthetic Studiolta toi liikkeeseeni hyytävän Cool Tech -masiinan. Laite poistaa krypolyysilla eli jäädyttämällä rasvasoluja. Rasva jäätyy, mutta ympäröivät kudokset eivät vaurioidu. Hoitoa on tieteellisestikin tutkittu ja toimivaksi todettu. Muru kertoi, että hoidetulta alueelta saadaan poistetuksi 20-45% rasvasoluja pysyvästi. Hurjaa. Toimeksi siis.

Ensimmäisenä leuan alle laitettiin iso geelityyny suojaamaan ihon pintaa paleltumiselta. Tämän jälkeen kaulalle asetettiin hoitopää, joka imaisi heltan iloisesti sisään. Niin kuin imuri. Slurps. Hoito tapahtui siten, että hoidettava alue (eli heltta) jäädytettiin hoitopään sisällä -5 asteeseen vajaan tunnin ajaksi. Alussa tunsin pientä nipistelyä ja kylmyyttä, mutta siihen tottui pian. Hoidon aikana olisi saattanut vaikka nukahtaa. Lopussa, kun hoitopää otettiin pois, leuan alla roikkui kohmeinen heltta. Ei kovinkaan kaunista. Kohmeinen alue hierottiin tasaiseksi ja sitten tulosta odottelemaan.

Lopputulos on elimistön työskentelyn seuraus: kun jäädytetyt rasvasolut kuolevat, elimistön jätehuoltoon erikoistuneet solut pilkkovat ne. Tämän jälkeen kuolleet rasvasolut käsitellään maksassa ja ne poistuvat luonnollista kautta ulos. Tuloksia alkaa näkymään noin kolmen viikon kuluttua toimenpiteestä. Lopullinen tulos näkyy parin kuukauden päästä hoidosta. Keho jatkaa rikottujen rasvasolujen poistamista vielä noin neljä kuukautta toimenpiteen jälkeen.

Yksi tulos kyllä näkyi heti: valtava fritsu keskellä kaulaa. Nuorentava vaikutus välittyi heti peiliin katsoessa: olin kuin teini-ikäinen.

Jään jännityksellä ja mielenkiinnolla odottamaan, mitä tästä seuraa. Kirjoitushetkellä hoidosta on vasta pari päivää, joten turha kytätä vielä peiliin. Hoidettu alue on edelleen hieman arka, fritsu alkaa onneksi jo kellertämään. Kirjoittelen ja laitan kuvia kuukauden päästä hoidon tuloksista.

Sitä odotellessa älkää kokeilko menetelmää kotikonstein. Heltan hierominen jäällä ei hyödytä. Siitä saa vain paleltumia.
Jos koen, että tämä hoito toimii, niin eiköhän me saada jatkossa Muru tekemään ”helttahoitopäiviä” Double5:een asiasta kiinnostuneille.

PS. Näitä hoitoja voi muuten tehdä muihinkin paikallisiin rasvakertymiin, kuten alleihin, sisäreisiin, alavatsaan, jenkkakahvoihin tai vaikkapa pakaroiden alle.

Ihanaa syksyä kaikille!

Terveisin Saara

 

Edit 9.10.2018.

On kulunut 3 viikkoa hoidosta ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Kuten hoidon alussa luvattiin, saa rasvasoluja hävitetyksi yhdellä hoitokerralla noin 20-45%. Veikkaisinpa, että ainakin 20% ellei enemmänkin ole hävinnyt. Loistavaa!!! Laite tulee meille piakkoin, joten Tekin pääsette halutessanne hoitoon!

Tässäpä ennen-jälkeen kuvat verrattavaksi: